söndag 31 oktober 2010

Seglingsvecka med Lasse, Hilda, Lovisa och Kristin
Lördagen den 23 oktober hämtade jag Lasse på flygplatsen i Cagliari, han har tagit kompledigt en vecka för att njuta av sol och segling under en vecka.
Två dagar senare hämtar jag Hilda, Lovisa och Kristin som tågluffar runt i Europa, och ville bryta av med lite segling.
Vi seglar österut, och hinner knappt ut från marinan förrän vi siktar en flock delfiner, det blev många bilder!
Vädret är fint och vi bestämmer att ankra i Porto Giunco. Viken är skyddad mot rådande västliga vindar, men tyvärr vrider den över till öst och vi får en skumpig natt. Humöret är ändå på topp inte minst p.g.a. god mat! Tjejerna är fantastiska i köket!
På onsdagen får vi hårda nordliga vindar, rakt i nosen. Det blir motorgång i 5 timmar till Porto Corallo, en väl skyddad hamn, där vi får lugn och ro och ännu en fantastisk måltid.
Torsdagen bjuder på molnfri himmel, svaga vindar och 22 plusgrader. Vi får en härlig segling till Villasimius med mellanstopp för en timmes bad.
På fredag vänder vi tillbaka till Cagliari. Det blir en repris på gårdagen, skön segling i 6 m/s, halvvind, alla njuter av sol och värme!
Lasse flyger hem på lördagen och Hilda, Lovisa och Kristin tar färjan till Rom för vidare äventyr till norra Italien och Franska Rivieran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar