tisdag 1 december 2009

Båten kompletteras vintern 2009-10


Christer och jag seglade ner s/y SeaMe första veckan i oktober till Schleswig, Tyskland, där hon skall utrustas med livflotte, spirbom, däcksband för säkerhetslina, IPERB, landgång mm. Ett nytt badrumsskåp skall tillverkas till aktra toaletten. Hon får ligga kvar hela vintern i Wikinghafen under bevakning av Hafenmeister Klaus Sager.

Seglingen till Schleswig tog 4 dagar, de första 2 dagarna var det hård motvind så det blev motorgång till Åhus med övernattning i Karlskrona. Från Åhus hade vi kryss och halvvind till Simrishamn där vi bunkrade diesel och mat. Sedan blev det en härlig nattsegling till Klintholm på Mön, anlöpte kl 02 i strilande regn i en fullbelagd marina, vi lyckades dock lirka in oss längst in bland pålarna. Snabb avgång 07.30 dagen efter, först hård vind sedan avtagande med sol och 20 plusgrader! Härlig ankomst till Rödby, en trist hamn för färjor och arbetsbåtar.
Morgonen efter upptäcker vi vatten i kölsvinet och under motorn, felsökning i 2 timmar, kollade alla slanganslutningar, hittar till slut att slangen till blandaren på handfatet sitter löst. Sprutar vatten varje gång man öppnar kranen. Lätt fixat.
Efter mycket torkande sätter vi segel kl 10. Utanför hamnpiren blåser det 12-15 m/s, krumma höga vågor, kändes att man ville gå in igen, men ett par rev gjorde susen, skumpigt men stabilt. Efter kursändring får vi halvvind, bra fart till Bagenkop på Langelands sydspets, fräsch marina, ser ut som en kurort. Kvällen bjuder på stiltje och kvällsol. Vi får flera timmars gratisunderhållning på hur man INTE förtöjer vid pålar!

Nästa dag anlöper vi Schlei-fjorden som är 24 M lång, lägger till i Wikinghafen kl 15.
På eftermiddagen kommer Maggan och Jojje för att hämta hem oss med min bil.
De stannar över natten efter en kväll på restaurangen i tornet. Mycket trevligt!

Nu känns det att det börjar närma sig, äventyret alltså, i april 2010 bär det av!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar