tisdag 1 december 2009

Sista genrepet, Västindien 2009Västindien är väldigt speciellt, alltid 27 grader varmt, även i vattnet, Det blåser alltid NO, ca 10 m/s, både dag och natt. Ofta uppstår sk squall, lokala lågtryck med ösregn och hårda vindar på 15-25 m/s.
Vi utgick från Martinique och seglade till St Lucia, Soufriere, Bequia, St Vincent, Mustique, Tobago Cays, Mayreau, Union Island, Canouan och Palm Island. Det blev 2 veckor med tuff segling, utan skydd för öarna, blev atlantvågorna 3-4 m höga. Här gäller det att styra rakt upp för vågen och surfa snett ner, mycket rattande blev det!
Tyvärr var båten, en nästa ny Beneteau Oceanis 50, inte i bästa skick. Elverket var ur funktion vilket medförde att huvudmotorna var tvungen att köras 4-5 timmar varje dag. Man ligger alltid på svaj och måste vara självförsörjande med el. Det gäller även vatten. Det är ont om bunkringsplatser och kvalitén är mycket ojämn, så man måste tillverka sitt eget vatten, och en watermaker drar mycket ström!
Efter dessa år med charterseglingar är det dags att sätta planerna i verket för det stora äventyret att segla till Medelhavet med egen båt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar