måndag 21 juni 2010

Tillbaka på ön


Söndag 20 juni 2010

Tillbaka på Ile de Yeu efter 10 dagar i Kalmar. Signes studenfest var fantastisk trevlig, kanonväder, bra mat och goa människor! Jag har lovat alla mina barn 500 kr för ett VG och 1.000 kr för ett MVG i slutbetyg på gymnasiet. Signe lyckades skrapa ihop 18.000 kr !!!!, jag är så stolt!

Tillbaka på båten, var jag lite nervös om det varit inbrott eller att något annat hänt, men allt var som det skulle, kändes verkligen bra.

Vistelsen i Kalmar var mycket intensiv, Tilda mötte mig vid järnvägsstationen. Jag hälsade på Cvadrata-gänget och blev genast satt på ett fotouppdrag som Mattias inte hann med! Klart att man fixade det! På fredagen var det reunion-fest hos Gagga, fan vad härligt att träffa festfolket från 70-talet, Vicky, P-O, Ludde, Ann, Christer, Lasse och många andra, vilket lyft! Vi hade skitkul och jag la inte huvudet på kudden förren efter 04...

På lördagen bjöd Christer på lunch i sitt sommarhus på Öland, vid Köpingsvik, verkligen trevligt och maten var superb. Vilket minne!


Söndagen ägnades åt att kolla båtfolket på Kullö. Alla var där och pysslade om sina båtar, "Fotis Brygga" är inte å leka med, där händer det saker!!!

Måndagen var reserverad åt Camilla och hennes härliga personal. Vi träffades i Camillas och Stefans trädgård på Lillegårdsdgatan och förfestade något samtidigt som vi tävlade i Kubb, snabbast att veckla ut en solstol, sedan cykeltur till Stensö och minigolftävling, fortsatt cykeltur till Byttan och middag. Kvällen slutade ca 02, sov länge på tisdagen.

Onsdag, Signes studentdag! Det blev mycket att fixa denna dag, Signe skulle firas i KBK:s klubbstuga på Kullö. Kl 15.10 kom hon ut som nybliven student, lycklig, glad och nöjd. Sedan en härlig fest med över 40 gäster.

Resan tillbaka till Ile de Yeu gick snabbare än hemresan som tog 27 timmar!

Tog tåget från Kalmar kl 9 och var framme på Ile de Yeu kl 16 efter tåg, 2 flyg, taxi, buss samt färja!


Måndag 21 juni 2010

Dagen ägnades åt matinköp, båttvätt och matlagning. Vi förbereder oss för segligen över Biscaya. Väderprognosen säger 2-7 m/s ostlig till nordostlig vind, vilket är ok. Avståndet är ca 350 M och tar ca 3 dygn så vi har förberett 6 måltider, bara att värma i micron.

Tisdag morgon kastar vi loss!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar