tisdag 3 augusti 2010

Puerto Banús, Marbella, Fuengirola, Este, Almerimar





Lördag 31 juli 2010 Fuengirola

Vi var lite nyfikna på den kända marinan Porto de José Banús, tänkte ta oss en titt och passa på att tanka, men där låg flera båtar och väntade på tankning och det tar ju lite tid att fylla upp en 60-fotare, den rymmer så där en 8000 liter!

Vi drar vidare till Marbella, men det var lika trångt där, så färden gick vidare till Fuengirol, en betydligt mänskligare hamn. Det blir ankring framför playan med tusentals badande turister.


Söndag 1 augusti 2010 Este

Ännu en dag utan vind, att ligga kvar för ankar är för varmt, outhärdligt, så vi tar motorgång till Marina del Este, enligt pilotboken, en liten privat marina. Förvåningen är stor när vi går in i den absolut smalaste inseglingen någonsin. Nu fick vi praktisera den första Medelhavs-tilläggningen, backa in mellan 2 båtar med minimalt utrymme, 5 meter från kajen finns första restaurangen, där sitter ett gäng glada engelsmän och dricker öl. Efter inbackningen fick vi applåder för en snygg tilläggning!

Este ligger fantastisk vackert omgiven av höga berg, det är en liten by, helt anpassad för det marina livet. Vi blir uppbjudna till engelsmännen och får en trevlig pratstund till långt in på natten.


Måndag 2 augusti 2010 Almerimar

Lämnar Marina del Este kl 12.45, växlande vindar, mest svaga. Det blir mycket motorgång idag också. Vi sätter segel så fort det kommer en vindpust, men när farten är under 2 knop, blir det motor igen.

Kommer in sent, kl 21.30 till Marina del Almerimar. Vi får plats mitt i stan, men det är lugnt här. Ett engelsk par i en grannbåt berättar att detta var en mycket populär hamn för bara några år sedan, men att turisterna har hittat andra platser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar