lördag 27 mars 2010

Arbetet att färdigställa båten i full gångTorsdag 25 mars

Vaknade 07.30, strålande solsken, redan 12 grader varmt, nu skulle vi minsann ta igen vad vi inte gjorde dagen innan.

Började med att skura sittbrunnen, därefter polish med Nanoteknik! Det tog hela förmiddagen. Sedan följde en serie av aktiviteter; montage av livflotte, utombordare, 3 livbojar, sprayhood, kapell, fylla gummijollen, klä om fendrarna med nytt tyg. Svettigt, termometern visade hela 20 grader kl 13.

Under dagen dök Bjarne från Degerö Yachtbau upp, han skulle montera en ny ändlös in/uthal lina till rullstoren, den splitsningen som gjordes av Kalmar Marina var kass, skarven var tom och kunde ha gått av när som helst.

Bjarne var av en annan kaliber, han satt i två timmar på fördäck och gjorde en helt osynlig splits på flätad lina, det är svårt!

Avslutade dagen med, från Sverige, medhavd kålpudding.

Förresten, vi var så nöjda med allt vi hunnit med under dagen, så Christer, Bjarne och jag firade med en flaska riktig Champagne, gott!


Fredag 26 mars 2010

Dagen började med rengöring av däck och överbyggnad, först Vim sedan rubbing, sanslöst smutsigt.

Under tiden båten torkade efter tvätten, i 17 graders värme, härligt, åkte vi till Alex på Degerö Yachtbau. Vi hade en reservdel till den nya spirbommen som skulle monteras. Bommen var trasig från leveransen. Vi fick låna verktyg , borrmaskin och kraftig popnit-tång som klarade våra 6 mm-nitar.

Nu hade vi siktet inställt på lunch på vårt stammis-ställe, det gamla slakteriet. Vi tog dagens, gul kycklinggryta med ris och en stor stark. Bra bukfylla.

Så problemet med internet, jag förde över mitt trådlösa internet-företags-abonnemang till mig privat, efter försäljningen av företaget. Då gör Telia så att man spärrar internet-användning från utlandet för privat-abonnemang.

Vi ger oss ut på stan för att köpa ett tyskt trådlöst kontantkorts abonnemang. Det tog sin tid, till slut hittade vi en Vodafone-butik som hade vad vi sökte. Jag har inte provat det än, hoppas det fungerar.

Tillbaka på båten fortsätter arbetet med polish av tidigare tvättade ytor, det går bra några timmar, sedan börjar det regna, skönt, vila!

Vi fortsätter invändigt med montering av dykar-syrgastuben, den måste stå stadigt, väger ca 20 kg. Efter detta skruvar vi fast en läslampa vid salongs-soffan och en navigationslampa uppe på sittbrunnsbordet.

Klockan börjar närma sig 19, så vi slutar för dagen. Nu ska vi äta några mackor med makrill och sova.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar