lördag 27 mars 2010

Slutresan til SchleswigTisdag 23 mars 2010

Kom till Schleswig kl 17, packade ur halva bilen som helt propp-full med prylar. Värmen var på i båten och allt var ok.


Onsdag 24 mars 2010

En kille från Degerö Yachtbau kom på morgonen och började jobba med att höja Mastervolt -elektroniken som är monterad direkt på kölsvinet. Ett arbete som jag beställt sedan länge. Han gjorde ett kanon-jobb, byggde en ställning i trä och höjde upp lådan 10 cm.

Christer och jag började dagen med att serva dieselgeneratorn, oljan skulle bytas och ett permanent oljefilter skulle rengöras. Vi fick direkt problem med att få upp oljan ur motorn. Det skulle vara mycket enkelt att pumpa ur oljan med den fast monterade oljepumpen på motorn, men den satt fast, omöjlig att rubba. Fick ringa Mastervolt i Göteborg, men ingen tekniker fanns tillgänglig, så vi fick grubbla vidare...

...efter några minuters funderande och tittande såg vi att det satt en insex-bult på oljeröret som naturligtvis måste avlägnas för att oljan skulle kunna komma upp! Nu gick det hur enkelt som helst att få upp oljan.

Då ringde Oskar, teknikern från Mastervolt, och frågade om vi hade skruvat ur pluggen från oljeröret, pinsamt!

Han påpekade även att det var väldigt noga att använda rätt sorts olja, annars kunde hela motorn rasa. Oljan skulle vara Volvo Penta VDS 2. Vi åkte till ”Julius” skeppshandel som har ”allt”, men inte VP-oljan! Snälla och hjälpsamma som dom är mot utlänningar i Schleswig, ringde han runt och kollade på olika ställen. Han fick napp på Brodersby Marina, 2 mil från Schlesan. Glada satte vi oss i bilen och drog iväg till landet och hittade stället. Vi hade inga kontanter och han tog inte kort. Fick åka tillbaka till närmaste bankomat, ca 1,5 mil och ta ut pengar.

Ja så såg den dagen ut, vi bytte 1,3 liter olja i en dieselgenerator!

Tur att vi inte har bråttom. Jo förresten, vi hann montera en snurreplatta på akter-pushpit också.

Avslutade kvällen med, från Sverige, medhavd fläskfilégryta Delicato, gjord av undertecknad, smaskens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar