onsdag 31 mars 2010

Tvätta, rubba, polera...



Söndag 28 mars 2010

Sommartid! men det är fortfarande kallt och regnigt. Vi tog ledigt idag, åkte runt och kollade in Schleswig. Efter att besökt 3 stora shoppingcenter, konstaterades att alla var stängda. Besökte istället ett kondis och tog kaffe och ostfralla.


Måndag 29 mars 2010

Molnigt och 10 grader. Vi sjösätter jollen och tvättar friborden, därefter rubbing på styrbordssidan. Det tog till kl 14. Blöta och frusna tar vi lunch och lagar het ärtsoppa och mackor. Den gamle Christer la sig i soffan och somnade direkt!


Tisdag 30 mars 2010

Barbordssidan får en omgång med rubbing.

Radion i salongen har lagt av! Ljudet försvinner då och då, väldigt irriterande. Vi jagar iväg till ett köpcenter där vi hittar A.T.U Auto. Där gjorde vi årets fynd, köpte en JVC, 4x50 Watt, utgående modell för halva priset, 600 spänn.

Efter installation, vilket tog 10 minuter, konstaterades att ljudet var betydligt vassare än den kraschade Dayton.

När vi ändå var på ett köpcentra passade vi på och bunkra konserver, vatten och köttfärs-kycklingflé och torsk för de närmaste 6 dagarna.

Under dagen har vi dessutom hunnit fixa att byta ankare till Delta, varit på Julius och inhandlat gummi-tamp, rostfria öglor och bickor, besökt O2-teleoperatör och testa om deras USB-stick till internet fungerar med Mac OS 10.6, men nej. Nu ger vi upp internet via trådlöst nätverk. Får förlita oss på marinornas WiFi.


Onsdag 31 mars 2010

Började med att polera friborden, fan vad tråkigt! Men vad skönt när det var färdigt. Nu är det bara fin-snajs kvar.

Polera allt rostfritt på däck, fixa fastsättninganordning för landgången, konstruera en hanfot till förliga ankarkättingen för att avlasta ankarspelet, testa den dränkbara pumpen, inhandlad på ÖB för 249 SEK, totalt värdelös, den orkade knappt få vattnet ur slangen, den åkte i soporna! Tanken var att använda pumpen till ankar-tvätt vid dyiga ankarplatser. Nu får vi hitta på en annan lösning. Inna dagen var slut hann vi montera spirbommen vertikalt längs masten, testa att lyfta ner utombordaren till gummijollen och provköra ekipaget, det fungerade perfekt!

Nu är det inte så mycket kvar.

Kompasserna skall kalibreras, ett mini-block skall skruvas fast i styrbords sejnfall, det får jag göra upphissad i båtmansstol, vanten skall spännas, de har lossats 6 halvvarv för att metall krymper på vintern. Dessutom skall båten döpas, namnet skall monteras på akterspegeln, s/y SeaMe, och så skall VHF-anropssignalen klistras upp på bommen. Teakolja appliceras på sitt-toffter och sittbrunns-durken.

Gissar att vi är klara på fredag 2/4.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar