fredag 2 april 2010

Klart skepp!
Torsdag 1 april 2010
Åkte till Degerö Yachtbau och pratade med Alex. Vi hade några frågor att ställa, om han hade bra bottenfärg, hur man enklast kan montera en sjövattenpump, var det finns en trevlig pub, om han hade ett rostfritt plattjärn att montera på stäven och slutligen om han kände till en bra resebyrå, vi är skit-trötta på vädret och funderar allvarligt på att flyga till Kanarieöarna fšr att få lite sol och värme. Men det är ju påsklov, så allt var slut!
Vi avslutade dagen med att handla lite på Netto! Billigt skit har de gott om.

Fredag 2 april 2010
Blåsigt och kallt, men soligt. Vi åker på sightseeing och följer Schlei-fjorden. Kommer till Lindau, Kappeln och slutligen Maasholm som ligger precis där fjorden mynnar ut i Östersjön.
Kommer tillbaka vid lunchtid.
Nu gör vi slutarbetet med båten, spänner vanten, byter lina och monterar ett block i sejn-fallet. Jag fick åka upp i båtmansstolen när det blåste 10 m/s, så där roligt, men det gick bra, tappade inget!
Slutligen monterade vi texten med VHF-anropssignalen, SDWT (Sierra-Delta-Whisky-Tango), på bommen, och sist men inte minst båtnamnet SeaMe-Kalmar på akterspegeln.
Nu är båten döpt!
Vi hissade den Svenska flaggan och den Tyska gästflaggan åkte upp i sejnfallet.
Vi planerar att börja resan mot Kiel på söndag den 4 april, trots dåliga väderprognoser, 0 grader på morgonen och max 10 på dagen. Den riktiga vårvärmen lär dröja ytterligare 3 veckor och så länge kan man inte vara i Schleswig utan att vara sysselsatt. Bättre att ligga i Kielkanalen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar