tisdag 27 juli 2010

OlhaoOnsdag-torsdag 21-22 juli 2010

Avgaserna från muskelbåtarna blir för mycket, vi drar vidare. Perfekt halvvind till Faro/Olhao. Landskapet liknar det utanför Holland, kanaler mellan sanddynor, det är lång insegling, över 4 M, vattendjupet är bara 3-6 meter.

Olhao är rena motsatsen till Vilamoura, gammalt och slitet, men med charm, mysiga smala gränder, vackra hus blandat med rivningskåkar. Vi slår oss ned på en bar för lite svalka, klockan är 10 på kvällen och det är 27 grader varmt!

Olhao har ingen marina, bara en enkel flytbrygga. En skylt markerar den del som får användas för gästbåtar, bara 3 stycken, vi är nummer 2. En tredje båt dyker upp lite senare på kvällen. Det finns varken el eller vatten på bryggan, ej heller duschar, men å andra sidan är det gratis att ligga här. Snart upptäcker vi att farleden förbi bryggan bara går 10 meter från oss och portugiserna sparar inte på krutet när dom kör förbi, full fart, 20-30 knop, på varenda båt, och det är många, säkert över 100 som passerar oss under kvällen, det blir svall av det! Vi studsar mot pontonen så fendrarna blir helt platta!

Det blir lite lungnare på natten, men redan tidigt på morgonen börjar dom köra igen. Vi tröttnar och kastar loss och går mot en ankringsvik utanför Ilha da Culatra, bara 3 M bort


Distans: 23 M / 3 h, medelfart 7,6 kn (Totaldistans 2.412 M)

Fm sol +25, em sol +32, vatten +24

Vind N 5-8 m/s


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar