onsdag 28 juli 2010

Värmebölja och styv kuling till Cadiz

Onsdag 28 juli 2010

Vinden har lagt sig, vattnet är spegelblankt, det är för varmt i marinan. Spanien har drabbats av värmebölja. På TV-nyheterna pratar man om värmerekord, inlandet har över 43 grader! Längst kusten är det lite mänskligare, bara 34.

Vi kastar loss kl 11 med sikte på Barbarte, ca 42 M bort. Efter en stund tar vinden i, jysst tycker vi och sätter segel. När vi passerat Cadiz visar vindmätaren över 17 sekundmeter. Båten kränger ordentligt med bara halva genuan ute. Beslutet att gå in till Cadiz och vänta ut kulingen, var lätt. Det blåser rätt in i marinan, så vi måste hänga ut fendrar och ta fram tampar innan vi går in i marinan, vi tar skydd vid ett containerfartyg, då ser vi en polisbil med sirener på som kör parallelt med oss på kajen. Poliskvinnan stiger ur bilen och viftar och står i, tror hon försöker säga att vi inte får vara i industrihamnen. Jag viftar och pekar på marinan, vilket hon inte förstår. Inte förran jag vänder båten mot marinan och ökar farten fattar hon! Det är en liten marina så jag anropar på VHF:en och frågar om var vi kan ligga. Dom skickar ner en kille på receptions-bryggan som hjälper till med förtöjningen. Skönt med proffesionell personal!

Vi ligger nu säkrade vid en ponton, vinden ökar stadigt till 20 m/s. Vi dubblar alla tampar för säkerhets skull.

Jag kopplar upp mig genom marinans WiFi och kollar vädret. Prognosen säger fortfarande max 10 m/s, kass!!!


Cadiz är Spaniens äldsta stad och anses dessutom vara en av de 5 vackraste städerna i världen. Vi skall kolla detta, återkommer.


Distans: 7 M / 1 h, medelfart 7 kn (Totaldistans 2.523M)

Fm sol +27, em sol +34, vatten +27

Vind W 12-17 m/s

Pris marina: 450 kr inkl el, vatten, dusch och internet.

2 kommentarer:

  1. Hur lyder ert utlåtande ang staden?

    SvaraRadera
  2. Visade sig vara 3 km till den vackra staden, så vi får lita på påståendet!

    SvaraRadera