torsdag 13 maj 2010

Dyrt på Guernsney


Torsdag 13 maj 2010

Kristi himmelsfärdsdag i Sverige, men inte på Guernsey, däremot en timma efter, helt utan logik eftersom de ligger i vår tidszon. Hur som helst, vi har kollat in den mysiga trevliga hamnstaden Peters Port och finner att allt är vansinnigt dyrt här. Ett restaurangbesök kostar aldrig under 1000 kr, och kan väl hamna på 4000 kr om man inte sorterar i menyn.

Vi tog en eftermiddagsgrogg, GT, på ”The Boathouse”, kostade 80 kr och bestod av 2 cl gin och is och lite tonic, smakade vatten. Dyrt vatten.

I dag fredag 14 maj tar vi det lugnt, jag kollar in Peters Ports affärer, köper nya seglarskor, 2 rostfria öglor till gummijollen för att fästa jollens nya kapell (och det sitter som handsken),

då börjar det...

...båt efter båt börjar segla in över sillen in i marinan. Det är en fransk regatta på gång. Man räknar med att 300 hundra båtar ska besöka och deltaga. Det blir underhållande att beskåda alla båtar som strömmar in. Det är fortfarande kyliga vindar, så vi går ner i kajutan och lagar stekt torsk med potatismos och sockerärter, till det ett utmärkt Alsace vin.

I morgon drar vi vidare till Lezardrieux.

I dag har Christer duschat och luktar nu som folk.

1 kommentar:

 1. Tjena Totto,

  vi undrar här hemma om du oxå har duschat och om det i så fall var första gången sedan avfärd. Det sköna med semester är ju att slippa duscha, i varje fall på morgonen.
  Det där med tidzon på Guernsey har nog med finansvärlden att göra. Guernsey är ju ett skatteparadis, i varje fall för banker, och de vill väl ligga i tid med London. Det är samma ska med Singapore som har samma tid som Hong Kong och Shanghai medan den reella tidsskillnaden är minst tre timmar.
  Vi har fortfarande inte kommit över 10C och nu regenar det mest hela tiden. Fortsatt fint golfväder alltså..

  Kalmar hälsar

  SvaraRadera