tisdag 18 maj 2010

Sol och skönt i L´aber Wrac´h






Måndag-tisdag 17-18 maj 2010

Stannade 2 dagar i Trébeurden, lugnt och trevligt ställe med en skitdålig restaurang. Beställde in en biff, medium, fick in en skosula med råa pommes, att dom inte ens försöker! Bästa maten serveras ombord, helt klart!

Nu seglar vi mot L´aber Wrac´h. För första gången har vi frångått våra principer och KRYSSAT! Vi höll på minst i 4 timmar innan vi insåg att det var meningslöst, hade vi fortsatt på det viset hade vi varit framme nån gång nästa vecka.

Vi närmar oss sydfrankrike som vi hört sägas är ett annorlunda Frankrike, dom hatar engelsmän, tyskar och nord-fransmän, och pratar definitivt INTE engelska. Men hör och häpna, vi lägger till i marinan kl 18 och kastar oss iland för att hitta ett Supermarket, eftersom maten är slut. Vi går längs kajen och ser en gammal man. Christer säger att det är meningslöst att fråga en sån gamling, för en sån kan ju absolut ingen engelska, men jag stegar fram ändå och säger ”pardon mysjö, Supermaché”. Han svarar en hel mening på franska som jag inte förstår, utom ”dö kilometer” och så räcker han upp 5 fingrar och säger ”parking” och lite till, jag fattar det som att han kan skjutsa oss till affären, men är inte säker. Hur som helst, jag promenerar sakta mot parkeringen och väntar. Jodå den gamle kommer lunkande och visar oss till sin splitternya Skoda Combi, diesel. Han skjutsar oss 2 km till en Supermarket, tänka sig, en fransman!!! följer med oss in i affären och rekommenderar vilket bröd som är bra. Vi plockar snabbt ner massor av varor i vagnen och går så småningom till kassan, som består av en kö av köpstinna fransmän. Vår pilot, gamlingen, försvinner ett ögonblick och kommer tillbaka med ny kassörska, som vi blir först till, vilken kille!!!

Han kör oss tillbaka till båten, vi köpte ett dyrt rödvin som tack, men han tyckte att det var väl inte nödvändigt, men jag insisterade och han tog till slut emot flaskan, vilken kille!!!

Här stannar vi några dagar, verklígen en mysig och gammal by.


Distans: 49 M (inkl kryss) /8.5 h, medelfart 5,7 kn

Fm sol +14, em sol +16, vatten +9,2

Vind fm W 5-7, em W 5-7 m/s

Pris marina: 270 kr inkl el, vatten, dusch och internet


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar