onsdag 5 maj 2010

Nästa hamn Le Tréport, blev DieppeOnsdag 5 maj 2010

Boulogne blev akterseglad kl 08.00 idag, lugnt o fint. Vädret var perfekt för att testa den nya gennakern, det fungerade perfekt, vi ökade 3 knop.

Så kom vi fram till Le Tréport, som skulle vara en sån trevlig liten mysig hamn i gammal stil. En trött fransk slussvakt meddelade torrt, efter min förfrågan om inträde i slussen, att den kanske skulle öppna om en månad eller så...

Just då kände vi att kölen gosade in sig i hamnens gyttja, fick lägga i backen och ta oss därifån. Till vår glädje märkte vi vid hamnutloppet att vinden hade ökat till 13 m/s och vågorna var så stora att 2 tumstockar inte räckte till.

Men garvade sjömän räds inte faran. Vi styr mot Dieppeöööö som fransmännen säger. Ordentligt omskakade tar vi oss in i yttre hamnbassängen som fullständigt kokar av hysteriskt oroligt hoppande, skuttande vatten.

Vi tar oss förbi eftersom vi förmodligen är några av de skickligaste sjömännen som seglat på Nordsjön!

Nu ligger vi och päser efter en god hemlagad Chicken á lá King.


Distans: 54 M/10 h, medelfart 5,4 kn

Motortid 6 h (tomgång väntetid)

Fm sol +8, em moln +13, vatten +8,0

Vind fm N 3-5, em N 10-13 m/s

Pris marina: 275 kr inkl el, vatten och dusch.

Internet genom Netabord 70 kr/2 dgr


2 kommentarer:

  1. Men jag kunde ju legat som fripassagerare i gummijollen!! Jag lovar, ni hade inte märkt av mig...förutom när det vankas champagne förstås, då hade jag ju kravlat mig upp i brunnen förstås ;)

    SvaraRadera
  2. Nja, den franska champagnen har vi inte hitta än, mest mousserand för 4€, inte så god. Men när vi möter riktig godkänd, skall vi meddela så du kan kravla dig ner till oss!!!

    SvaraRadera