lördag 1 maj 2010

Gott om plats i Boulogne Sur Mer

Starten kl 07 var inte att tänka på, hård vind och regn, nä vi fortsatte sova. Det lättade pyttelite på em, så vi tog chansen. Det var molnigt, dålig sikt och regn och som vanlig vinden rakt emot, 10-13 m/s, men vi körde på, efter kursändring efter klippan vid Calais, kunde vi sätta segel och ökade med 3 knop. Efter 4 timmar seglade vi in i Boulogne Sur Mer och lade till vid Marina Port Plasance, mitt inne i stan, trevligt. Här stannar vi nog ett antal dagar eftersom vädret förutspås bli väldigt hårt.

Som ni ser påbilderna är tidvattnet påtagligt här, skillnaden är ca 8,5 meter!

Marinan erbjuder 70 platser för gäster, men vi är bara 4 båtar, fiskmåsarna tar tillfället i akt och besätter bryggorna.

Middag på båten består av GULDGUL FISKSOPPA, enkel kanongod, kan rekommenderas.

Stek hackad lök med 2 tsk curry, lägg i (grovrivna) 3 normalstora potatisar och 2 normala morötter och 700 ml vatten och 2 fiskbuljongtärningar, koka på svag värme i 10 minuter. Lägg i tärningar av torsk eller annan fisk och koka ytterligare 7 minuter. Krydda med salt och vitpeppar och ev mer curry. Håll tillgodo!

5 kommentarer:

 1. Det låter som om ni har det riktigt bra och även fått lite värme. Annat är det i höga nord. En kylig vind har svept in från sundet här i B-kvara större delen av dagen. Masten är på men skall trimmas in.
  Fisksoppan verkar vara något att prova.
  Ha det riktigt gott och njut av dagen.
  Lennart

  SvaraRadera
 2. Guuuud vad härligt! Hälsa France från oss här på storgatan!!!

  SvaraRadera
 3. Jag försökte hälsa fransmännen från er på Storgatan, men tror inte dom fattade?!??
  Har ätit 3 baugetter redan, fan va goa dom e!

  SvaraRadera
 4. Hur har Du det med franskan? Har läst mailet. Är NI fortfarande i Dieppe? Om det vore sol och svaga vindar, skulle jag bli avundsjuk men med blåsten fy f-n. Jag väntar tills Du ligger i Egeiska havet - Då kan det vara idé att dyka upp.

  SvaraRadera
 5. Det är rätt tänkt, kyla kan man ha hemma, det åker man inte till...
  Värme-rapporten kommer så fort värmen dyker upp (förmodligen om 3-4 månader, eller,,,)
  Ja vi ligger i Dieppe och solar,hi, hi.
  Fredag kl 11 blir det avgång till Fecamp

  SvaraRadera