fredag 7 maj 2010

Le Havre och planering för Biscaya

Fredag 7 maj 2010

Väl förberedda med nygjorda äggmackor, varma koppen, morötter och frukt, kastar vi loss kl 10.30 och lämnar Dieppe. Målet var Fécamp som är en tidvattenhamn d.v.s. man måste komma in en bestämd tid beroende på dag, månad och år! Annars är det barmark!!! I detta fallet var det ingång mellan kl 17 till 20. Eftersom vi fick en jädrans fart på båten tack vare hård halvvind med fart upp till 10 knop, var vi framme redan kl 15, och vänta 2 timmar för att gå in i marinan hade vi inte lust med. Så färden fortsatte till Le Havre där vi la till kl 19.30. Marinan är modern och välplanerad, staden har vi, i skrivande stund, inte hunnit utforska.

Nästa mål är en långseglats på ca 13-15 timmar, till Cherbourg, därefter Jersey och slutligen Morgat innan vi korsar Biscaya.


Distans: 63 M/9 h, medelfart 7,0 kn

Motortid 1,7 h

Fm moln +8, em moln +13, vatten +8,6

Vind fm NO 6-9, em N 9-12 m/s

Pris marina: 380 kr inkl el, vatten och dusch.


Är det kanske någon som är intresserad av att ta del av överfarten av The Bay of Biscay. Det är ca 350 sjömil och kommer att ta 3 till 4 dygn. Vi avgår från Morgat i Frankrike och landar i La Coruna i Spanien. Tidplanen är preliminärt 17-25 maj, om vädret tillåter! HÖR AV ER! Vi behöver en eller två duktiga seglare.

3 kommentarer:

 1. Tjena Totto!

  Jag följer din framfart nästan varje dag och ser att ni accelererar nu. Tydligen är ni trötta på fransoserna redan eftersom ni verkar ha så bråttom att komma till Spanien. Kanske jag kan förstå detta eftersom fransmännen tar semester i Augusti som först och det är nog ganska öde utmed atlantkusten. Annars hade nog alla turistorter innan Bretagne (Etrétat, Honfleur, Deauville etc.), Saint Malo på Bretagne och kanske även La Rochelle varit värt ett besök.
  Det verkar tufft att dra rak över Biscaya men du kollar nog vädret noga innan ni kastar loss.
  Vädret i Kalmar är som vanligt (styv kuling (nord) +2C och lätt duggregn) perfekt golfväder mao.

  Alla hemma följer din blogg noga och hälsar.

  /Björn P.

  SvaraRadera
 2. Helt riktigt, vår planering var att besöka alla trevliga franska hamnar, men med 8-10 grader och kylig nordlig vind, är det inget som lockar med utflykter i dessa regioner. Därför är målet att så snabbt som möjligt dra söderut, och förhoppningsvis till varmare väder.
  Dessutom ä fransmännen fortfarande så jävla stolta med sitt skitspråk, så om man frågar om ngt så säger dom att dom är fransmän och talar franska i stället för att försöka hjälpa till, vilket skitfolk!!!
  Annars gillar vi livet, skitskönt med segling!

  SvaraRadera
 3. Hej Thomas!

  Lite tidigt med Biscaya. Ska springa Göteborgsvarvet 22/5, och det ändrar man inte på i ett brådrask :-).
  Annars verkar Ni ju må rätt gott. Erkänner att jag är rätt avis och det där med Biscaya mmm???, det står ju på den där listan med godsaker som ska avverkas av nån gång.
  Ha det gott, vi hörs!
  /micke e

  SvaraRadera